As Ouhès

  • As Ouhès - Luik
  • As Ouhès - Luik
  • As Ouhès - Luik
As Ouhès - LuikAs Ouhès - LuikAs Ouhès - Luik
Waar de Luikse sfeer wordt voorgeschoteld
 
Restaurant As Ouhès bestaat al ettelijke jaren in verschillende vormen, en is welbekend bij de Luikenaars.

Deze plaats wordt vlotjes aanbevolen om kennis te maken met Luikse streekgerechten en was al een restaurant toen het pand gebouwd werd; vervolgens kwam er een herberg, daarna een studentenkroeg en dan het huidige restaurant.

Kleine anekdote: het restaurant noemde eerst As Ohès (Aux Os - Bij de beenderen) omdat een deel van het gebouw op een oud kerkhof staat. Daarna werd een "u" toegevoegd, wat de betekenis verandert naar “aux oiseaux” (bij de vogels) in het Waals van Luik.

Naast het commerciële voordeel van deze meer aantrekkelijke benaming, was het tegelijk een verwijzing naar de vogels die massaal aanwezig zijn in de bomen op de prachtige Place du Marché.

Dit gezellige pand van de 17de eeuw is kenmerkend voor de Vurige Stede en serveert typische gerechten zoals Luikse balletjes, niertjes, stoofpot, hammetjes en heerlijk konijn met pruimen.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
As Ouhès
Place du Marché 21
4000
LIÈGE