Clervaux

  • Clervaux
  • Waterspellen - Place du Bronze
  • Clervaux - Abdij
  • Clervaux kasteel
  • Clervaux kasteel
  • Het Family of Man museum
  • Clervaux kasteel
ClervauxWaterspellen - Place du BronzeClervaux - AbdijClervaux kasteelClervaux kasteelHet Family of Man museumClervaux kasteel
Klerikaal en middeleeuws

De pittoreske aard, het kasteel en de natuurlijke ligging in de vallei van de rivier Clerve maken van Clervaux een aantrekkelijke bestemming die veel volk lokt als een van de meest toeristische steden van Luxemburg.

Een majestueus kasteel met een wereldtentoonstelling

Boven Clervaux troont een kasteel van de 12de eeuw dat prachtig gerestaureerd werd na de verwoesting ervan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier is de vaste tentoonstelling “The Family of Man” ondergebracht, een bekende fotocollectie die sinds 2003 op de werelderfgoedlijst staat van het Memory of the World-programma van de UNESCO.

De collectie bevat 503 foto’s van 273 fotografen die door Edward Steichen verzameld werden voor het Museum of Modern Art van New York (MoMA). De tentoonstelling werd voor het eerst voorgesteld in 1955 en wil een manifest voor vrede en de fundamentele gelijkheid van de mens zijn door middel van naoorlogse humanistische fotografie. Beelden van onder meer Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Dorothea Lange, Robert Doisneau, August Sander en Ansel Adams worden op een modernistische en spectaculaire wijze geënsceneerd.

Deze spectaculaire locatie huisvest ook het maquettenmuseum van kastelen en burchten van Luxemburg, en het museum van de Slag om de Ardennen met documenten, uniformen en wapens die tijdens het conflict werden gebruikt.

Een stad met een rijk historisch en religieus erfgoed

Naast het kasteel bleef in Clervaux ook een romaanse kerk en de imposante en indrukwekkende abdij Saint-Maurice-et-Saint-Maur behouden. Deze benedictijner abdij werd opgericht in 1909 en huisvest nu een internationale gemeenschap met een dertigtal monniken.
 
Midden in het natuurpark van de Our

Clervaux maakt deel uit van het prachtige natuurpark van de Our dat officieel bestaat sinds 2005 en gelegen is in het noordoosten van Luxemburg. Ideaal om tijdens een heerlijke wandeling te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving!
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Clervaux
9710
Clervaux