Abdij van Floreffe

  • Abdij van Floreffe
  • Abdij van Floreffe
  • Abdij van Floreffe
  • Abdij van Floreffe
Abdij van FloreffeAbdij van FloreffeAbdij van FloreffeAbdij van Floreffe
Waar je 900 jaar geschiedenis met wijsheid proeft

De abdij van Floreffe biedt u een prachtige culturele ontdekking aan de poorten van de Ardense Condroz. Deze indrukwekkende constructie op een uitstekende rots over de Sambervallei werd in 1121 door Sint Norbertus van de Ordre van Prémontré opgetrokken en verder uitgebouwd in de loop van 9 eeuwen architectuur.

Tijdens een bezoek met gids van een uur kunt u verschillende delen bezoeken en meer vernemen over de geschiedenis van de abdij. Zo is er het prachtige voorplein, de 100 meter lange abdijkerk en de mooie barokke koorstoelen. In de middeleeuwse bijgebouwen van de abdij is er ook een aangenaam museum. De geschiedenis van de abdij - één van de machtigste van het land - wordt verteld in een videomontage.

De molenbrouwerij van 1250 is tevens de oudste industriële constructie van de provincie Namen. U kunt er proeven van de producten die in de abdij gemaakt worden, zoals bier, kaas of brood. In de ambachtelijke winkel kunt u de verschillende facetten van diverse streekproducten ontdekken.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue du Séminaire 2
5150
FLOREFFE
Telefoon : +32 81 44 53 03
Mob : +33 477 40 33 14