Burcht Reinhardstein

  • Burcht Reinhardstein
  • Burcht Reinhardstein
  • Burcht Reinhardstein
  • Burcht Reinhardstein
  • Burcht Reinhardstein
Burcht ReinhardsteinBurcht ReinhardsteinBurcht ReinhardsteinBurcht ReinhardsteinBurcht Reinhardstein

Mysterieus, middeleeuws en atypisch

Dit prachtige kasteel op een rots boven de Warche midden in de Oostkantons en de Hoge Venen heeft iets mysterieus en een heel bijzondere stijl.

Het dateert van de 14de eeuw en heeft veel verschillende eigenaren gehad. Nadat het 150 jaar lang aan zijn lot werd overgelaten, beleefde het een buitengewone tweede jeugd toen een historicus er verliefd op werd in 1965. Deze Brusselse professor met een passie voor geschiedenis is erin geslaagd om het kasteel in amper 18 maanden er weer bovenop te helpen, weliswaar met de hulp van andere liefhebbers en de kennis van lokale ambachtslui. Het kasteel werd volledig herbouwd met originele materialen. Het ziet er weer uit zoals vroeger en is nu een van de meest emblematische sites van deze regio.

Binnen kunt u wapenrustingen, schilderijen, koffers en wandtapijten van vroeger bewonderen. (Her)ontdek het geheel met de Ridderzaal, de Wachterszaal, de kapel, de leefruimten en de donjon tijdens een bezoek met gids van ongeveer een uur.

SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Chemin du Cheneux 50
4950
Ovifat
Telefoon : +32 80 44 68 68
Mob : +33 +32 474 087 481