Burcht van Sedan

  • Burcht van Sedan
  • Burcht van Sedan
  • Burcht van Sedan
  • Burcht van Sedan
  • Burcht van Sedan
Burcht van SedanBurcht van SedanBurcht van SedanBurcht van SedanBurcht van Sedan
1000 jaar geschiedenis in een burcht als uit een sprookjesboek!

Trek uw maliënkolder aan, zet uw helm op en trek uw zwaard voor een bezoek aan de grootste middeleeuwse burcht van Europa! Het imposante en massieve silhouet van de burcht van Sedan aan de rand van de Ardense bossen overheerst de stad.

De burcht behoorde toe aan de prinsen van Sedan maar viel in Franse handen toen het prinsdom van Sedan in 1642 werd ingelijfd bij het Franse koninkrijk. Het gebouw kreeg vanaf 1424 in de loop van anderhalve eeuw opeenvolgende toevoegingen om het huidige geheel te vormen dat 1.000 jaren geschiedenis omvat.

De burcht is zowel van buiten als van binnen indrukwekkend: de omwalling van 35.000 m² biedt plaats aan 4.000 mensen, en de imposante vestingmuren zijn 7 meter breed en zelfs 27 meter op het breedste punt!

De vroegere luister van de burcht werd dankzij verschillende restauratiecampagnes hersteld en nu kunt u er het historium bezoeken, een rondleiding krijgen met een gids in kostuum, het museum verkennen of verblijven in het viersterrenhotel binnen de vestingmuren.

Er worden tevens evenementen georganiseerd op deze buitengewone locatie, zoals riddertoernooien tijdens een middeleeuws festival dat de hele stad terugvoert naar een roemrijk verleden.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Cours Clos du Château
08200
SEDAN