Feodale burchtruïnes van Moha

  • Feodale burchtruïnes van Moha
  • Feodale burchtruïnes van Moha
  • Feodale burchtruïnes van Moha
  • Feodale burchtruïnes van Moha
  • Feodale burchtruïnes van Moha
  • Feodale burchtruïnes van Moha
Feodale burchtruïnes van MohaFeodale burchtruïnes van MohaFeodale burchtruïnes van MohaFeodale burchtruïnes van MohaFeodale burchtruïnes van MohaFeodale burchtruïnes van Moha

De oorsprong gaat verloren in een mist van legenden

Verken de ruïnes van de feodaal burcht van Moha op een rotsvlak dicht bij het dorp.

Een heel oude burcht

Het verblijf van de graven van Moha en Dasbourg werd gebouwd in de 7de eeuw en was een indrukwekkende burcht. Het werd de eigendom van de prins-bisschoppen van Luik en raakte zwaar beschadigd tijdens een aanval van de Hoeienaren in 1376.

Vandaag zijn alleen nog de ruïnes van de burcht te zien. De funderingen, torens, kelders en trappen worden zorgvuldig bewaard om u een blik te gunnen op een rijk verleden en te laten proeven van de sfeer die er heerste in de middeleeuwen.

Naast een bezoek aan de ruïnes worden in de feodale burcht van Moha ook tal van activiteiten georganiseerd, zoals middeleeuwse feesten, vertelwandelingen, kennismakingen met streekproducten of leuke activiteiten voor kinderen.
 

SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue du Madot 98
4520
Wanze
Telefoon : +3285251613