Museum van de Ardennen

  • Museum van de Ardennen
  • Museum van de Ardennen
  • Museum van de Ardennen
  • Museum van de Ardennen
  • Museum van de Ardennen
  • Museum van de Ardennen
Museum van de ArdennenMuseum van de ArdennenMuseum van de ArdennenMuseum van de ArdennenMuseum van de ArdennenMuseum van de Ardennen
De geschiedenis van een uniek gebied.

Het museum van de Ardennen neemt u mee op een fantastische reis door de streek, van de prehistorie tot de Eerste Wereldoorlog, en met de traditionele ambachten van de Ardennen. U ontdekt er het Gallische dorp van Acy-Romance, de steden Charleville en Mézières in de 17de eeuw met behulp van plannen en maquettes, of de collectie met marionetten van de wereld.

In een buitengewoon geheel van classicistische elementen uit de 17de eeuw en moderne architectuur met glas en staal op een domein van 3.400 m² ontdekt u de geschiedenis van een bijzondere streek door middel van unieke collecties met betrekking tot archeologie, geschiedenis, kunst en marionetten. Van de vakkennis van een Gallische smid tot deze van een meester-wapensmid of een bescheiden spijkerfabrikant van la Semoy.

Breng zeker een bezoek aan de virtuele voorstelling van het Gallo-Romeinse fresco van Montcy-Saint-Pierre, de zaal met wapens van Charleville, de apotheek van het vroegere gasthuis (1756), de 120 aardewerken potten van Nevers, en de reconstructie van een Ardens interieur.

Een bezoek aan het museum van de Ardennen is noodzakelijk om meer inzicht te krijgen in de prachtige Place Ducale en de basis en ontwikkeling van deze stad die ideaal moest worden naar een ontwerp van Charles de Gonzague, hertog van Nevers. Hier worden ook verschillende kunstenaars van de Ardennen tentoongesteld, zoals Eugène Damas (1844-1899) die de schoonheid van de landschappen en het landelijke leven meesterlijk weergaf.
 
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Place Ducale 31
08000
CHARLEVILLE MEZIERES