Langs de Herdenkingsroutes

 • 4 dagen
 • 3 nachten
 • Spa - Geschiedenis 14-18
 • Baugnez 44 Museum
 • Fort de Barchon
 • Spa - Parc des Sept Heures
 • Remember Museum 39-45 - Thimister-Clermont
 • Belgisch-Russisch bier
Spa - Geschiedenis 14-18Baugnez 44 MuseumFort de BarchonSpa - Parc des Sept HeuresRemember Museum 39-45 - Thimister-ClermontBelgisch-Russisch bier
OmschrijvingNu de herdenking van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog ten einde loopt, komt de 75ste verjaardag van de Slag om de Ardennen in zicht.
De provincie Luik draagt de sporen van de twee wereldoorlogen.

Ga in groep op ontdekking naar deze plaatsen die herdacht kunnen worden ons eraan te herinneren hoeveel geluk we hebben dat we in een vreedzaam Europa leven.

Duur: 4 dagen/3 nachten
Openingstijden
ProgrammaDag 1: Hermalle-sous-Argenteau / Luik (B)
Maison du souvenir (Huis van de herinnering) (Hermalle-sous-Argenteau): u ontdekt er meer over de interventie van het Rode Kruis en de Gezondheidsdienst tijdens de twee wereldoorlogen.
Boottocht naar Luik en lunch. 
Bezoek aan het stadscentrum van Luik: van de Chartreuse naar de begraafplaats van Robermont met een gids.
Anthisnes: avondmaal en degustatie van het Belgisch-Russisch bier 14-18 gebrouwen ter nagedachtenis van het Belgische expeditiekorps tijdens de oorlog van 14-18.
Overnachting in Hotel Husa (Luik).
 
Dag 2: Barchon / Spa (B)
Fort van Barchon: het viel op 8 augustus 1914 in handen van de Duitse troepen. Het werd veranderd en herbewapend tijdens de bezetting en het interbellum. Op 10 mei 1940 viel het ten prooi aan een drukgolf van de Duitse troepen.
Lunch op de Ferme des Beaux-Monts (Herve).
Remember museum 39-45 (Thimister-Clermont) + begraafplaats van Henri-Chapelle: hier ontdekken we voorwerpen die door de 110 soldaten van de Amerikaanse 1ste Infanteriedivisie zijn achtergelaten.
Bezoek en degustatie in de Chocolaterie Darcis (Chocolademuseum).
Avondmaal en overnachting het Silva Hotel (Spa).
 
Dag 3: ... / Malmedy / Spa (B)
Spa: de installatie van het Duitse hoofdkwartier in Spa tijdens de eerste wereldoorlog, de troonsafstand van Willem II, de vredesonderhandelingen ... al deze internationale evenementen hebben Spa in de geschiedenis gestort. U ontdekt Spa door de ogen van een soldaat van toen.
Lunch in Val d’Arimont (Malmedy).
Baugnez 44: dit museum vertelt het verhaal van het beruchte bloedbad in Baugnez/Malmedy, waar 84 Amerikaanse gevangenen werden gedood toen zij op 17 december 1944 door de troepen van luitenant-kolonel Peiper werden ingesloten.
Avondmaal en overnachting het Silva Hotel (Spa).
 
Dag 4: Rocherath / Liège (B)
Hasselpath (Rocherath): op deze herdenkingsplaats ziet u overblijfselen van kuilen en schuilplaatsen in het bos (veldhospitaal ...) die bezet werden door Duitse en Amerikaanse troepen. Het werd ingehuldigd op 13 mei 2000 in aanwezigheid van Amerikaanse en Duitse veteranen. Het staat voor vrede en verzoening voorbij alle grenzen.
Bezoek en lunch in de abdij van Val-Dieu (Aubel).
Terugkeer naar Luik: via Mémorial Interallié (Monument voor de intergeallieerden) in Cointe.
Les Territoires de la Mémoire: de permanente tentoonstelling herinnert aan de reis van de gedeporteerden naar de nazi-kampen.

De bezoekers worden meegenomen op ontdekking in de ruimtes waar je een van de donkerste pagina's uit onze geschiedenis kan verkennen.
 • Vermeldingen :
  • Deze rondreis dient slechts als voorbeeld en kan
   volledig aan uw wensen worden aangepast.
   Neem gerust contact met ons op voor een offerte
   op maat, aangepast aan de wensen van uw groep
   Modulaire Circuit
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Deze rondtocht bevalt mij
Langs de Herdenkingsroutes
Itinéraire
loading
- Vertrek / Aankomst
- Bezienswaardigheid
Circuit n° 1
 • Belgisch-Russisch bier 14-18

1 - Avouerie van Anthisnes

Het Musée de la Bière et du Peket, dat ondergebracht is in het ouderlijk huis van de chevaliers-Avoués (ridders-adviseurs) van Anthisnes, biedt een antwoord op al uw vragen over de geschiedenis van de plaats en deze drankjes van bij ons. Het bezoek eindigt in de gewelfde kelders van het kasteel met een degustatie van het Belgisch-Russisch bier, gebrouwen ter nagedachtenis van het Belgische expeditiekorps tijdens de oorlog van 14-18, waarvan de eigenaar u de geschiedenis zal vertellen.
 • Baugnez 44

2 - Baugnez 44

Op 17 december 1944, aan het begin van de Slag om de Ardennen, die begon na het tegenoffensief van Hitler "Wacht am Rhein". De conflicten zijn op til. Dit museum vertelt het verhaal van het beruchte bloedbad in Baugnez, waar 84 Amerikaanse gevangenen werden gedood toen zij door de troepen van luitenant-kolonel Peiper werden ingesloten.
 • Remember Museum 39-45

3 - Remember Museum 39-45

Dit fascinerend museum is ondergebracht in een oude boerderij en bestaat voornamelijk uit voorwerpen die zijn achtergelaten door de 110 soldaten van de Amerikaanse 1ste Infanteriedivisie op de boerderij van dhr. Schmetz (vader) en uit souvenirs die werden aangeboden door de veteranen. Een museum met een menselijke dimensie, groot door zijn gastvrijheid, originaliteit en eenvoud.
 • Les Territoires de la Mémoire - Luik

4 - Les Territoires de la Mémoire

Deze permanente tentoonstelling herinnert aan de reis van de gedeporteerden naar de nazi-kampen. We beseffen al snel dat we deze tocht niet kunnen onderbreken. De bezoekers worden meegenomen op ontdekking in de ruimtes waar je een van de donkerste pagina's uit onze geschiedenis kan verkennen: de Tweede Wereldoorlog, de opkomst van het nazisme, de concentratie- en vernietigingskampen, de getuigenissen en het overleven na krijgsgevangenschap.
GeldigGroepen van min. 20 personen
Voordelen
 • Gids (FR/EN/NL of DE) gedurende het gehele verblijf (facultatief)
 • Gratis voor de groepsverantwoordelijke en de chauffeur
Wilt u één of meerdere dagen met uw vereniging, vrienden of school door de provincie reizen? Ons team staat voor u klaar!
Neem meteen nog contact met ons op voor een offerte op maat van uw groep.
We kunnen u ook rondleidingen aanbieden in de provincie Luxemburg of zelfs over grens.