Malmedy

  • Malmedy - Downtown
  • Het meer van Butgenbach
  • Cwarmê - het carnaval van Malmedy
  • Malmedy
  • Malmundarium - Malmedy
Malmedy - DowntownHet meer van Butgenbach Cwarmê - het carnaval van Malmedy MalmedyMalmundarium - Malmedy
Folklore, bier en een gerenommeerd klooster

Deze levendige en gezellige stad midden in de Belgische Ardennen en de Oostkantons is een van de toeristische toplocaties van de provincie Luik en heeft mooie verrassingen in petto.

Belangrijk centrum voor geschiedenis en cultuur

Het kleine toeristische stadje Malmedy biedt een perfecte mix van cultuur en natuur en heeft heel wat troeven achter de hand, zoals het erg fleurige stadscentrum, de majestueuze kathedraal, en vooral het Malmundarium, een voormalig klooster dat werd omgevormd tot een centrum voor cultuur en toerisme.

Deze toeristische plaats verstrekt interessante informatie over het verleden van de stad en meer bepaald over de geschiedenis van de papier- en lederindustrie die erg belangrijk was voor Malmedy. Ook de tradities van het carnaval of “Cwarmé” worden er voorgesteld door middel van leuke en muzikale ensceneringen.

Hoofdstad van buitenactiviteiten

Malmedy ligt in een buitengewone natuurlijke omgeving dicht bij het natuurreservaat van de Hoge Venen, aan de samenloop van twee rivieren (Warche en Warchenne) en in een groene vallei. De uitzonderlijke sites en talrijke bewegwijzerde paden voor fietsers of wandelaars zijn een waar paradijs voor elke natuurliefhebber.

Het Natuurpark van de Hoge Venen is zonder meer één van de toeristische toplocaties. Hier vindt u immers het oudste en meest uitgestrekte natuurreservaat van België. Het reservaat is een must voor liefhebbers van wandelen en hikes, een unieke locatie in Europa door de fauna en flora die er te vinden is. Dan is er ook nog het Maison du Parc-Botrange met het museum Fania, een perfecte ontmoetingsplaats voor wie houdt van de natuur en trekking.

Geniet van een ontspannen moment aan het water

Het meer en de stuwdam van Robertville zijn geschikt voor uiteenlopende activiteiten (vissen, zwemmen in het meer, roeien, strandspellen en wandelen). Het meer van Butgenbach in de vallei van de Warche is perfect voor fans van watersport (kajakken, windsurfen) en het meer en de 63 meter hoge stuwdam van Eupen of de “Barrage van de Vesder” is the place to be voor buitengewone panorama’s en foto’s.

Beleef een van de meest bekende carnavals van België

De Oostkantons en meer bepaald de stad Malmedy zijn erg gekend voor hun carnaval. Elk jaar staat de “Cwarmê” of het carnaval van Malmedy voor 4 dagen volksvertier dat het gezellige en authentieke karakter van de inwoners naar voor brengt.

Dit populaire volksfeest maakt deel uit van het immaterieel erfgoed van de federatie Wallonië-Brussel, met de bekende traditionele maskers en de dans van de “Haguètes” die met hun “happe-chair” (of vleeshapper) schudden.

Het carnaval van Eupen en La Calamine op enkele kilometers van Malmedy zijn eveneens erg bekend.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Malmedy
4960
Malmedy